SEIZOEN 2018-2019

_MG_7225.jpg

#HASHTECH 3: EEUWIG LEVEN

3 okt, 2018

Het is nog nooit iemand gelukt: eeuwig leven. Altijd kwam er wel iets tussen. Vaak was dat de dood. Kunnen we met tech wél de dood verslaan? Over welke ontwikkelingen hebben we het dan? Loop jij over twintig jaar met 3D-geprinte longen of is stoppen met roken nog steeds een goed idee?  In hashtech #3 gaan we op zoek naar het eeuwige leven. 

Met o.a. hoogleraar interne geneeskunde en gerontologie Andrea Maier (Vrije Universiteit) en assistent professor Peter de Keizer (Universiteit Utrecht). Presentatie: Marcel Bamberg. Redactie: Thom Egberts en Ruud Schapenk.

_MG_7247-10.jpg

#HASHTECH 2: DE MACHT VAN HET ALGORITME

13 jun, 2018

Jij bent vrij en autonoom. Maar is dat wel zo? Algoritmen bepalen alles. Bijna alles. Chill toch, op jou afgestemde Spotify-playlists? O, en je politieke voorkeur, je bedpartner, hypotheekverstrekking... en dan is het ineens niet meer zo onschuldig.


Met Youssef el Bouhassani (Hogeschool van Amsterdam), Thomas Boeschoten (Algemeen Dagblad), Barend Raaff (CEO Harver) en Katleen Gabriel (TU Eindhoven). Presentatie: Marcel Bamberg. Redactie: Thom Egberts en Ruud Schapenk.

IMG_0127-edited 2-4.jpg

#HASHTECH 1:PRIVACY, HACKEN EN CYBERSECURITY

12 feb, 2018

Zeg eens eerlijk: hoeveel verschillende wachtwoorden heb je? Voor elke website een ander? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinige. Want we vinden hacken allemaal dan wel heel eng, vaak geven we niet thuis als het op onze digitale veiligheid aankomt. En niet alleen onze éigen veiligheid komt soms in het geding, ook die van bedrijven en zelfs staten blijkt keer op keer kwetsbaar.


Met Xander Bouwman (Bits of Freedom),  Sanne Maasakkers (FoxIT), Sicco van der Meer (Clingendael) en Paul Ducheine (Universiteit van Amsterdam). Presentatie: Marcel Bamberg. Redactie: Thom Egberts en Ruud Schapenk.

Thanks for submitting!