ma 25 feb. | TivoliVredenburg

Hashtech #4: China's social credit system en de platformeconomie

Hashtech is de live tech-talkshow in TivoliVredenburg. Met deze keer: Rate je Rot! China's social credit system. Wil je een vliegticket naar New York? Kan, maar we zien in ons systeem dat jij vandaag nog niet genoeg hebt geglimlacht. Hoe werkt het? Moeten we er bang voor zijn? ...are we next?
Registration is Closed
Hashtech #4: China's social credit system en de platformeconomie

Time & Location

25 feb. 2019 20:00 – 26 feb. 2019 21:30
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Netherlands

About the Event

Psst. Huis kopen? Moet je wel genoeg punten hebben voor een hypotheek.

Wil je een vliegticket naar New York? Kan, maar we zien in ons systeem dat jij vandaag nog niet genoeg hebt geglimlacht…

In de aflevering ‘Nosedive’ van Black Mirror volgen de ongemakkelijke uitwassen van onze likemaatschappij zich in een rap tempo op. Maar in China is dit al werkelijkheid: daar ontwikkelt de Communistische Partij een sociaal kredietsysteem. Chinese burgers krijgen allemaal een score voor hun gedrag. Halen zij te weinig punten, worden ze op een zwarte lijst gezet en verliezen ze steeds meer rechten.

Supereng, dat Chinese systeem. Maar is het stiekem ook niet ons systeem, met onze fixatie op likes en kudos? Hebben wij met Airbnb, Uber en al die andere apps niet allang zo’n kredietsysteem opgebouwd?

Tijdens ‘Rate je rot’ gaan we het horen, van onder meer techjournalist Eva de Valk.

Registration is Closed

Share This Event