ma 11 mrt. | Haagsch College in Nieuwspoort

De Online Verkiezingsshow

Verkiezingen worden bepaald door data Cynisch? Obama won 2008 met een baanbrekende digitale strategie. Data hielp DENK en Forum voor Democratie aan goede verkiezingsuitslag. De Stadstaat presenteert: 'De Online Verkiezingsshow', over hoe microtargeting de politiek voorgoed heeft veranderd.
Registration is Closed
De Online Verkiezingsshow

Time & Location

11 mrt. 2019 19:30 – 21:00
Haagsch College in Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag, Netherlands

About the Event

Voor politieke partijen zijn we niet meer dan een kleine speld in berg data. Cynisch? Obama won 2008 met een baanbrekende digitale strategie. Data hielp DENK en Forum voor Democratie aan goede verkiezingsuitslag.

Het inzetten van data is dus handig. Politieke partijen weten precies wie ze moeten benaderen. Microtargeting heet deze tactiek ook wel - door heel veel data van potentiële kiezers te verzamelen, kan worden berekend wat de kans is dat mensen op je gaan stemmen.

Maar is het ook wenselijk? Want lopen we niet het risico dat politici hun oren laten hangen naar hun kiezers, en alleen nog maar zeggen wat hun kiezers willen horen? Blijven die kiezers op hun beurt niet hangen in hun eigen filterbubbel? En wat betekent dat voor ons politieke debat en de toekomst van de politiek?

Tom Dobber van de Universiteit van Amsterdam geeft een mini-college. Met politici praten we over de gevolgen voor de politiek.

Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met Haagsch College en Nieuwspoort Den Haag. Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.haagschcollege.nl/college/onlineverkiezingsshow.

Registration is Closed

Share This Event